1.Alev Kaya’nın makyaj felsefesi nedir?
– Benim için makyaj, kişinin önüne geçmemeli. Yani makyaj sonrası yüzünüze bakan birinin “Makyajın çok güzel.” demesi, makyajı yapan kişi olarak beni mutlu etmez. “Çok güzel görünüyorsun.” dendiği zaman, kişiye uygun olan ve kusuru kapatmayan, onu güzelleştiren ve güzelliği ön plana çıkaran bir makyaj yapmış olduğuma ikna olur, mutlu olurum. “Kapatmaktan” ziyade “ortaya çıkarmak” sanırım benim makyaj yaparkenki temel prensibim: “Makyajınızı değil, sizi fark etsinler.”
2. Makyaj öncesi cildi makyaja hazırlamak için neler yapılmalı?
– Evvela doğru bir uyku, sus içmek ve iyi beslenmek gerekir. Dışarıdan uygulanan ürünlerden önce gelen en önemli şey bu. Bunun dışında cildi iyi nemlendirmek başlangıç için şart. Cilde genelde nem odaklı ürünler kullanıyorum. Cilt yapısına göre cildi ve göz çevresini nemlendirip kişiyi dinlendiriyorum. Sonrasında makyaja başlıyorum.
3. Peki makyaja ilk nereden başlıyorsunuz?
– Makyaja kaşlarla başlarım. Kaşlar benim için yüzdeki en önemli bölgedir. Göz mesafesini net görebilmem için başlangıçta kaş fırçasıyla tarayarak kaşa şekil veriyorum. Sonrasında göz makyajını uyguluyorum. Çünkü göze uygulama yaparken yüze değmek ya da gözdeki malzemeleri bulaştırmak mümkün. Yüzdeki makyaj bozulmasın diye önce gözelerle başlıyor, sonra ten makyajına geçiyorum. Makyajı dudaklarla bitiriyorum.
4. Göz makyajında nelere dikkat edilmeli?
– Öncelikle kişinin göz şekli önemli. Göz mesafesine ve gözün şekline bakarak göz makyajını nasıl yapacağımı öngörüyorum. Yoğun kirpik kullanımını doğru bulmuyorum. Yapılan yoğun kirpikler, ifadeyi örtüyor ve göz makyajını perdeliyor. Dolayısıyla doğal kirpik takmayı tercih ediyorum. Aksi halde karşıdakilerin bakışları kirpiklerde takılı kalıyor. Doğru göz makyajı bütünüyle görünür olandır.
5. Ünlülerin en çok tercih ettiği makyaj türü hangisi?
– Ünlü isimlerin benden en çok istedikleri makyaj türü yokmuş gibi duran “No make up make up” makyajı. Eğer daha yoğun bir makyaj isterlerse de bu genelde göz makyajına ağırlık vermek şeklinde oluyor.
6. Peki bu makyajın adımları neler?
– BB Cream ya da renkli nemlendirici şeklindeki yoğun olmayan kapatıcılarla başlıyoruz. Kapatılacak leke, sivilce gibi alanlara yoğun bir concealer ile lokal olarak dokunmak kafi. Çok doğal duracak şekilde, tek tek takılan takma kirpiklerin uygulanması, saten yapıda, pastel renklerde farların uygulanması ve dudakta da dudak rengine en yakın tonlardaki saten yapıda lipstick’ler…
7. Klasik makyaj adımlarından gerekli bulmadığınız bir şey var mı?
– Evet, kontürden hoşlanmıyorum. Genç ve sağlıklı bir cilt görünümü arayan kimsenin kontür kullanmaması gerekir. Kontür yerine bronzer ile yüzün hattını belirginleştirecek dokunuşlarda bulunmak kafi. Koyu ve keskin kontür ürünlerinden, yüzdeki taze görünümü aldığı için, uzak duruyorum. Özellikle gündüz makyajlarında en son tercih edilen ürün kontür olmalı.
8. Kırmızı halıda en çok tercih edilen makyaj stili nedir?
– Kahve ve bronz tonlarında, hafif ve doğal smokey göz makyajı kırmızı halı için en çok tercih edilen makyaj türlerinden. Kahve tonlarındaki göz makyajı her göz renginin ve her görünümün tamamlayıcısıdır. Kırmızı halı makyajında göz şekline, giyilecek elbiseye ve karşımdaki kişinin ve ekibinin ne istediği benim için önemli.
9. Favori cilt ve makyaj ürünleriniz neler?
Cilt için: Darphin hydraskin light gel cream, Esthederm Cellular Water
Göz için: Esthederm Eye Contour Lift Patch, Esthederm Esthe-White Brightening Eye Care, Nars Ignited Eyeshadow Palette, Benefit Precisely, My Brow Eyebrow Pencil
Makyaj için: Nars Pure Radiant Tinted Moisturizer, Nars Soft Matte Complete Concealer, Dior Backstage Glow Face Palette, Benefit Badgal Bang Maskara, Darphin Petal Infusion Lip and Cheek