Vişneli Karabuğday Salatası Tarifi

Kısa bir süre önce Sanayi 313‘ün ikinci mutfağını yeni açılan Bebek şubesinde kuran Müge Ergül‘ün Avokadolu Kurabiye tarifi..

Vişneli Karabuğday Salatası
(4-6 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 15-20 Dakika

Malzemeler:

  • 350 gr karabuğday
  • 150 gr taze vişne
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ nane

Sos İçin Malzemeler:

  • ​100 ml zeytinyağı
  • 120 gr nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber

Tarif:

  1. Geniş bir kapta kaynayan suyun içine karabuğdayları bırakın. 5-6 dakika boyunca haşlayın.
  2. Ayrı bir kapta sos malzemelerini homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  3. Karabuğdaylar iyice şiştiğinde (yaklaşık 15 dakika sonra) sudan alın ve iyice süzün. Soğumadan hazırladığınız sosla karıştırın.
  4. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Tüm otları ince kıyın. Soslu karabuğdayların üzerine ilave ederek kabaca tekrar karıştırdıktan sonra servis edin.

Şefin Notu:
“Karabuğday giderek daha popüler olmaya başladı. Sağlık açısından büyük avantajları var: Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırıyor, uzun süre tok tutuyor, kanseri önlediği söyleniyor.”

İlgili Makaleler