Kısa bir süre önce Sanayi 313‘ün ikinci mutfağını yeni açılan Bebek şubesinde kuran Müge Ergül‘ün Avokadolu Kurabiye tarifi..
Vişneli Karabuğday Salatası
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 15-20 Dakika
Malzemeler:
- 350 gr karabuğday
- 150 gr taze vişne
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ nane
Sos İçin Malzemeler:
- 100 ml zeytinyağı
- 120 gr nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
Tarif:
- Geniş bir kapta kaynayan suyun içine karabuğdayları bırakın. 5-6 dakika boyunca haşlayın.
- Ayrı bir kapta sos malzemelerini homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Karabuğdaylar iyice şiştiğinde (yaklaşık 15 dakika sonra) sudan alın ve iyice süzün. Soğumadan hazırladığınız sosla karıştırın.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Tüm otları ince kıyın. Soslu karabuğdayların üzerine ilave ederek kabaca tekrar karıştırdıktan sonra servis edin.
Şefin Notu:
“Karabuğday giderek daha popüler olmaya başladı. Sağlık açısından büyük avantajları var: Lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırıyor, uzun süre tok tutuyor, kanseri önlediği söyleniyor.”