Gönül Paksoy‘un mutfağımızda kendine ancak çöpte yer bulabilen malzemelerle hazırlanan lezzetleri anlattığı Atıksız Mutfak isimli kitabından Zeytinyağlı Bütün Patlıcan Tarifi…
Zeytinyağlı Bütün Patlıcan Tarifi
(4 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 35 Dakika
Malzemeler:
- 500 gr küçük Adana patlıcanı
- ½ limon
- 1-2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Yeterince tuz
Tarif
- Patlıcanların çanak yapraklarındaki küçük dikenleri temizleyin. Uçlarını bıçakla ikiye kesin.
- Limonun suyunu sıkıp kabuğunu dilimleyin.
- Soğanı soyup dik olarak dörde bölün.
- Bir tencereye yeterince su koyup bir kaşık limon suyu ekleyin ve kaynatın. Patlıcanları bu suda 1-2 dakika haşlayıp sudan çıkarın.
- Pişirme kabının dibine limon kabuğu, baharatlar, şeker, tuz, yağ ve suyu ilave edip üste sebzeyi yerleştirin. Orta ısıda limon kabukları hafif kızarıncaya kadar pişirin. Yemeği istediğiniz sıcaklıkta sunabilirsiniz.
Püf Noktası:
Atıksız, lezzetli bir patlıcan yemeği. Bu patlıcanlar Adana patlıcanı. Özelliği boyutları ve elbette lezzeti. Çiğ olarak bile yenebilecek tatta.